Battlecode 2014 banner

A Battlecode egy real-time strategy játék, amelyben 2 csapat küzd egymás ellen. A 2 csapat hús-vér emberekből áll, ám a robotjaikat küldik az arénába egymás ellen: a kódjaikat.

A történet alapján minden bolygóra 2 “céget” (csapatot) telepítenek, hogy a bolgón lévő tehenekből tejet szerezzenek, amelyet az űrbe küldenek. Ehhez egy PARTR-t (Projected Animal Security and Treatment Region) kell építeniük, amelybe beterelik a teheneket, majd ez automatikusan küldi a tejet az űrbe. A kapitalista versengés jegyében természetesen(?) egymás robotjainak, PARTS-jéne elpusztítása megengedett, és persze, teheneket is lehet lopni! :)
A pontos leírásért nézzétek meg a kiírást!

 

A robotokat Javaban vagy Scalaban lehet programozni, amelyhez rengeteg ismeret jön jól, ám a hivatalos FAQ kiemeli, hogy nem feltétlen kell jónak lenni a programozásban, hiszen mindenkinek el kell kezdenie valahol – messzemenőkig egyetértünk ezzel, és támogatunk mindenkit, hogy ilyen versenyekre nevezzen be, és próbálja ki magát!

 

A versenyhez néhány előadást is készítettek, példa programokkal (robotokkal), amelyek videóit vissza lehet nézni.

 

A Battlecode-n összesen $40.000-t lehet nyerni, valamint, ha az MIT hallgatója valaki, akkor kreditet is kaphat érte.

 

2014. január 30-ig lehet nevezni a versenyre, úgyhogy a vizsgaidőszak gyors levezetésének mindenféleképpen ajánljuk a minél előbbi regisztrációt! ;)

 

Egy hosszú, angol nyelvű beszámolót pedig ITT olvashattok Cory Li-től.